ÄNTLIGEN "CRAZY HEART" HAR BLIVIT FILM!

1987 skrev THOMAS COBB boken Crazy Heart om countrysångaren Blake, en gång storstjärna i Nashville, men nu ordentligt på fallrepet. Svensk utgåva av boken kom 1988 på Bonniers och vi lyckades något år senare få ett parti av böckerna till föreningslokalen och kan sälja dem till ett skapligt lågt pris! Alla var vi överens med att denna bok var en fantastisk grund till ett filmmanus. Rätt skådespelare och det var bara att göra igång! Och vi har väntat i 20 år!

Den 56-årige Blake med fyra spruckna äktenskap bakom sig spelar nu på de sämsta honky tonks man kan finna och spriten har tagit ut sin rätt. Då träffar han den unga reportern Jean och hennes barn. De får ett visst förhållande och en stabilisering tycks ske... Nashville hör av sig och en comeback hägrar.

JEFF BRIDGES spelar huvudrollen och självklart mycket countrymusik, men hur klarar Bridges sången? I vilket fall har han blivit nominerad för Golden Globe. Andra skådespelare är ROBERT DUVALL och MAGGIE GYLLENHAAL. Man kan nog tänka sig att författaren tänkt på GEORGE JONES eller TOMMY COLLINS när han skapade sin huvudperson. Om man är observant kan man i boken även tyda tecknandet av diverse andra personer till kändisar i branschen. Hoppas nu att filmen får svensk premiär, annars är det väl (som så ofta förr) att vänta på DVD-releasen!

PS. Filmen kommer upp på Göteborgs Internationella Filmfestival 2010: Draken, torsdag 4 feb. kl 20:30 - Chalmers 1, fredag 5 feb. kl 15 och Chalmers 1, lördag 6 feb kl 22. Biljetter på Draken eller Stadsbiblioteket från 18/1 eller www.giff.se