LEGENDEN WAYLON JENNINGS!

(Född 15 juni 1937, Littlefield, Texas)

Mycket tragiskt dog WAYLON JENNINGS i sitt hem i Arizona, den 13 februari 2002. Några veckor tidigare hade han fått en fot amputerad pga dåligt skött diabetes. Troligen hade något tillstött. Waylon var själv mycket positiv efter ingrepped och meddelade att han redan efter några veckor skulle stå på scen igen!

Jag hade förmånen att träffa Waylon ett par gånger den sista gången 1996 skulle inte blivit den sista. Jag och EVERT OHLSSON skulle träffa honom och hans hustru JESSI COLTER på middag hos BECKY HOBBS & DUANE SCIACQUA i Nashville nov -97 men redan då gav WAYLON återbud på grund av dålig hälsa.

Under december och januari hade jag talat med JEFF HALE, WAYLONS förre trummis, som nu är trummis och manager för MONTY HOLMES (MONTY & THE PHYTONS). Han hade varit mycket orolig för WAYLON, läget var inte så positivt som det hade verkat.

Waylon var en banbrytare. Han bröt med Nashville och vände sig till Texas och han plus WILLIE NELSON samt flera andra skapade det s k "out-law soundet" och deras plattor sålde plötsligt i miljontals istället för i femtiotusen.

TOM B. HAGEN