KEN WOODS

Bara 51 år gammal blev Ken Woods, den siste direktören för nu nedlagda Step One. Den 4 feb. 2005 blev han funnen död, av stroke i sitt hem, av sin tidigare hustru Jan Woods. Ken Woods hade arbetat för Nashvilles musikindustri i 29 år, alltsedan han tog examen på University of Alabama i Tascaloosa.

Han startade på CBS postavdelning och arbetade sig upp till avdelningarna för promotion och reklam. Sedan startade han Ken Woods promotion och hade bl. a. hand om Hoyt Axton. Sista projektet var med Jill King på Blue Diamond Records.

När han 1999 var på Step One, så hade jag förmånen att möta honom nere i Austin, Texas och där förhandla fram en överenskommelse för mig, att för Mr Music Countrys räkning kunna använda alla på Step One artisters inspelade sånger! Sedan dess höll vi en regelbunden kontakt och det sista han förmedlade var en 'deal' med Bob Hams Earth Wide Music vars låtar nu, då och då finns på Mr Music Countrys samlingsplattor.

Det var smärtsamt att så tidigt förlora en kollega, en man som när han i Austin förstod att jag kände Becky Hobbs, sade: "En vän till Becky är en vän till mig" och så skrev han på avtalet.

Tom B. Hagen