STOR FÖRLUST FÖR COUNTRYMUSIKEN I SVERIGE OCH I SYNNERHET GÖTEBORG!

Endast 52 år gammal rycktes THOMAS LAGERSTRÖM brutalt bort, mördad av någon han trodde var en vän i musiken. THOMAS och banemannen hade, efter en sväng på en lokal pub, gått hem till THOMAS för att fortsätta diskussionen om musik. Något gick snett; THOMAS blev i sitt hem nedslagen med ett trubbigt hårt föremål, brutalt sparkad och med ett större stickverktyg 25 ggr stucken varav fyra stick var dödliga. Låt oss hoppas att han var avsvimmad redan efter det första slaget.

THOMAS LAGERSTRÖN alias TOM ROAD BAND alias TOM ROAD & HILLBILLY CONNEXION var sedan 1989 en återkommande gäst på MR MUSIC COUNTRYS samlingsskivor, ständigt skrev han nya verk från folk- till countrymusik; noggrann med att det skulle låta nytt men ändå i tradition. Ibland platsade det på Mr Musics krävande utgåvor. Endast INGER NORDSTÖM av svenskar har där fått flera låtar antagna!

När Sv. Countrymusikföreningen (läs: Göteborgs Countrymusikklubb) hade sina månatliga möten med fördrag, fika, tävlingar och levande musik var det THOMAS LAGERSTRÖM som var flitigast att spela, ibland med full grupp, ibland med bara bas- och gitarrkomp. Alltid villig att ställa upp räddade han oss många gånger när andra plötsligt tackade nej.

Under senatre år var THOMAS under ett par perioder arbetslös och fick då tillfälligt arbete hos oss på föreningen, vilket jag hoppas inspirerade honom till flera kompositioner. Om inte annat var han lastbilschafför till professionen. Han hade alltid papper och penna tillgänglig där han körde runt på Västgötaprärien och levererade till matvaruaffärer. "Jag skrev flera hundra verk", berättade han för mig och "On the road" var ett tema som ständigt återkom i has låtar. Nu har THOMAS kört den sista vägen, men vi väntar på att i fjärran höra en motorcykel, ty Mr Music Country No. 6 - 2003 kom THOMAS tillbaka med just en låt som heter "Motorcycle".

TOM B. HAGEN

Polis och utredare av fallet har sedan före begravningen, som var den 31 maj, uppmanat anhöriga och bekanta, av utredningstekniska skäl att inte gå till press eller på annat sätt sprida att det var mord.

Gärningsmannen fäldes i Tingsrätten men blev friad i Hovrätten. (En i rätten ville fälla.) Såväl Tingsrätt som Hovrätt förklarar att den åtalade är med största säkerhet skyldig, men det kunde varit någon annan på brotsplatsen...

Nästa överklagan - 31 juli. (Tyvärr togs aldrig överklagan upp till Högsta Domstolen, så en förövare går fri!)